Followers

Monday, 3 December 2012

It's already 15 weeks!!

Aku selalu terlupa berapa week kandungan aku..nasib baik la aku register dengan baby centre nie..so bila tiba masanya dia akan send email untuk laert kita disamping bagi beberapa tips and info..tambah2 untuk 1st time macam aku nie..teringat mula2 bila aku dapat tau aku pregnant..so hari nie genap sudah aku 15 weeks..Alhamdulillah..

Kisahnya bila aku selalu balik keje naik KTM..dari Mid Valley ke Bangi..so perjalanan singkat boleh jadi panjang yea la balik pukul 6 petang..memang time orang balik keje kan..so crowded nya dengan macam2 bau..sabo jea la kan..so as usual aku kan berlari nak masuk dalam KTM...yea la si suami menunggu dah..kadang2 aku sampai lewat jugak..pukul 8/9 malam gitu..balik rumah kene masak..so memang terasa penat..

Selera makan jadi nak makan macam2 mula2 tue..tak ada rasa muntah ke pening ke..just rasa bila terlalu berdiri lama tue area ari2 sakit sangat..tapi tahan jea la..selalu mengadu kat hubby..memang tak expect pregnant ke apa..sampai la boss and opismate tegur muka macam orang pregnant..so ignore jea la..tak ada pulak nak pegi check ke apa..

Then 
sampai satu masa sakit area ari2 makin teruk..pening kepala makin teruk jugak..mula sikit2 lama jadi makin teruk especially bila nak bangun subuh..tapi tahan jea..last2 tak tahan mintak MC...jumpa doc..doc terus buat UPT..ada 2 line tapi blur2..so doc bagi rest semua..tapi tak nak berharap sangat pun..sebab banyak benda lain dipikir time tue..sampai 1 tahap kesakitan tue memang tak tertanggung..terpikir untuk beli 3 upt dari harga murah, sedang2 & mahai..kui3..geram punya pasal..

Mula test yg murah..ermm 1 line..tapi penah baca di forum kalau murah nie kene tunggu lama sikit..so biar jea la..lepas tue dalam 5 minit tak keluar result macam blur2..try yg sedang2 pulak..ha hambik kau terus keluar result dia..double line..dalam setengah jam gitu upt yg murah keluar double line dengan jelas..tak tahu nak rasa apa..bagitau hubby dia senyum jea..

Ini yg murah punya..so nampak kurang jelas..tapi lama2 baru jelas...


Ini yg harga dia sedang2..lepas test keluar result dia dengan jelas dalam masa yg cepat..
Gamba kat atas just nak tunjuk perbezaan result untuk pregnancy test kit sebab ada kawan2 yg bertanya kenapa ada tanda2 nak pregnant tapi negative..kadang2 maybe disebabkan oleh seperti yang aku nyatakan kat sini antara salah 1 sebab..kalau yg murah maybe kene bersabar kene tunggu result dia..and bergantung pada hcg kita jugak..kalau tinggi so memang jelas la result..kalau rendah hcg kadang2 kurang jelas result..

Pegi clinic jumpa doc positive result 5 weeks pregnant..baru bagitau pada mak aku & parents in law..seriously memang tak expect..sebab time tue rasanya baru sebulan kitaorang nikah..doc cakap bunting pelamin nie..dia wish tahniah semua..Alhamdulillah..

Even dari kewangan kurang stabil tapi bak cakap ayah mertua aku..ini kurniaan Allah yg besar, tak terhingga..kene jaga betoi2..sekarang pun dah nampak baby bump sikit..hehehehe..macam mana la nak berkenduri kendara 23 Dec 2012 nie..apa2 pun dijemput hadir pada rakan2 terdekat untuk kenduri kami di Kampong Paloh , Kota Bahru , Kelantan..semoga semuanya dipermudahkan Allah...

3 comments:

  1. congrats dear :) i am so happy for you :) jumpe you nnt, kena bg hadiah wedding and baby lah kn? :) i doakan you selamat dan dilindungi Allah selalu sepanjang pregnancy ni... you jage diri baik2 taw :)

    ReplyDelete
  2. Thanks dear :) nanti jemput la datang ek kenduri... :)

    ReplyDelete