Followers

Thursday, 3 January 2013

Story Mory Duduk Kg 2 Minggu

Lama tak membusy body kat blog nie..gara2 internet tak berapa nak ok kat kg..even ada wifi...maybe kurang stabil kot..ada mood menulis nie gara2 terbuka lagu Big Bang..bole gitu??hehehehe...lama jugak aku melepak kat kg hampir 2 minggu..sebab encik suami cuti sampai 2 minggu..yea la jarang2 balik kg dapat balik alangkah gumbiranya hati...
Suasana pantai timur sekarangkan musim tekujuh...so duduk sana hujan seharian...baju basuh even pakai washing machine memang tak kering la..tapi ada la 2,3 hari alhamdulillah hari panas..kering la baju untuk beberapa hari..balik kg nie untuk kenduri aku even dah nikah 4 bulan lepas...kuikuikui..ingat nak buat kenduri simple2 tapi ikut la pendapat yg lebih tua..ada pelamin and sanding semua..tambah2 dah jadi mak buyung kan..hambik kau ramai tegur badan aku dah gemok..sampai sekarang tak bole nak terima hakikat..hantuk kepala kat depan cermin cepat2...uargh!!!

Aku nak wish banyak2 time kasih pada rakan-rakan yg dari jauh sanggup menghadirkan diri kat Kelantan nie..even ada kawan yg memang duduk Kelantan sempat jugak datang even hujan lebat time kenduri tue..thanks a lot guys...and paling best dapat 2 hadiah baby thanks pada si pemberi..and secara kebetulan dua2 hadiah baby yg diberi oleh orang berbeza tapi color hijau...wow macam berpakat kan padahal tak pun...maybe baby dalam perut nie bakal suka color hijau..sebab sekarang nie memang aku suka color hijau even haikatnya aku suka color merah+purple+pink :D


nampak kan badan berisi..50KG lebih kot..mula nikah 4 bulan lepas 46kg jek timbang...

mak sedara belah hubby and cousin2 dia..

nie pulak cousin hubby belah umi hubby..


aku suka tengok gamba nie..hehehe..rasa macam sweet jea,,ecececece :p

hantaran untuk pihak perempuan..7 berbalas 7...sebabkan musim hujan so pihak laki turut sediakan payung..hik3..amacam stylo tak??

hantaran untuk pihak lelaki..serba merah..sebab tema merah+gold


thanks to Farah Ayuni & adik dia yg turut sama datang...mujur kg kat ketereh..tapi dia cepat2 nak balik ke Ipoh..

Jeng jeng jeng..nie pun pengantin baru gak..4 bulan jugak dah kawin..kebetulan kawin pada waktu yg sama..

nie kawan2 kat kg hubby...


nie family biras...kak ija punye family..

comeikan gamba nie..gigih la aku nak reply bbm..dia pulak sibuk nak bergamba..balun saja la labu..

nie rakan2 time study diploma dulu..dari jauh2 belaka nie..time kasih bebanyak la...

So far gamba nie jea yg mampu aku share..ada lagi banyak...ramai yg bertanya banyaknye persalinan..yea la kenduri sekali seumur hidup..total 3 pasang persalinan...yg songket color oren tue and merah tue sewa..yg silver tue baru aku tempah..mujur ada bunga besar..hehehe dapat cover perut ku... :p
Hajat nak ambik gamba outdoor tapi disebabkan asyik hujan tak tercapai cita2 tue.so terkubur la cita2ku bersama angan2..hehehehehe..maybe next time after deliver baby then dapat kuruskan badan..sebab hajat teringin nak pakai baju kawin traditional cina tue...cewah....

2 comments: